Preskoči Navigaciju

Politika Privatnosti

Poslednja promena 18.10.2023

Uvod

Naslednik D.O.O. je Servis za Sveobuhvatnu Pomoć u Poslovanju.

Ovaj veb-sajt naslednik.rs uređuje Naslednik D.O.O., u daljem tekstu ‚‚mi", ‚‚nas" ili ‚‚naš".

Ove informacije o prikupljanju i obradi ličnih podataka ("Politika privatnosti") objašnjavaju na koji način štitimo informacije o posetiocima koje su prikupljene putem ovog veb-sajta (kao što je definisano u nastavku).

Ova Politika privatnosti važi samo za veb-sajt i stranice na naslednik.rs domenu, isključujući stranice na pod-domenima, koji se u daljem tekstu navodi kao ‚‚ovaj veb-sajt".

Molimo Vas imajte na umu da veb-sajtovi povezani sa ovim sajtom, nisu regulisani ovom Polotikom privatnosti. Savetujemo posetioce navedenih sajtova da pročitaju dokumente o politici svakog pojedinačnog veb-sajta pre pristupanja korišćenju istog.

Prikupljanje i obrada ličnih podataka

Kao posetilac niste obavezni da dostavite svoje lične podatke da biste koristili ovaj veb-sajt. Bez obzira na navedeno, ovaj veb-sajt može da prikuplja lične podatke koje posetioci dobrovoljno dostavljaju. Ako je to slučaj (na veb-sajtu postoji neki sistem ili aplikacija koji se koriste za prikupljanje ili obradu ličnih podataka za različite svrhe, npr. aplikacija za saradnju) saglasnost sa obradom vaših ličnih podataka prikupiće odgovarajući kontrolor ličnih podataka u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i dobićete informacije o prikupljanju i obradi ličnih podataka pre nego što bilo koji lični podatak bude uzet ili obrađen.

Posebne kategorije ličnih podataka (naročito osetljivi lični podaci) neće biti prikupljani i obrađivani putem ovog veb-sajta.

Informacije za logovanje, kolačićima i veb-putokazima

Ovaj sajt može prikupljati standardne informacije za logovanje uključujući, ali ne isključivo samo, Vašu IP adresu, tip pretraživača i jezik, vreme pristupa. Kako bismo obezbedili što bolje funkcionisanje veb-sajta i omogućili poboljšanu navigaciju, mi ili naši provajderi koristimo kukije (male tekstualne datoteke koje se čuvaju u pretraživaču korisnika) ili veb-putokaze (beacons-elektronske sličice koje omogućavaju praćenje broja posetilaca koji su pristupili određenoj stranici) kako bismo sakupili zbirne podatke. Ne prikupljamo niti čuvamo pojedinačne kukije. Imamo pristup samo zbirnim podacima o kukijima koje koristimo u funkcionalne svrhe.

Obaveštenje o kolačićima

Šta su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje posećeni veb-sajtovi postavljaju na vaš uređaj/e. Prilikom svake naredne posete kolačići se šalju veb-sajtu ili se šalju drugom veb-sajtu koji prepoznaje te kolačiće. Koriste se da održe veb-sajtove funkcionalnim kako bi radili efikasnije, kao i pružili određene informacije vlasnicima veb-sajtova.

Ove informacije mogu da se koriste za kreiranje personalizovanije ili responsivnije usluge. Kolačići mogu biti postavljeni ili direktno sa naše strane na vaš uređaj, ili kao kolačići treće strane koji su postavljeni od nezavisnog dobavljača. Kad god koristite ovaj veb-sajt, informacije mogu biti prikupljene kroz korišćenje kolačića i sličnih tehnologija (npr. tagovi, skripte).

Kolačići koje koristimo i zašto

Kada koristimo kolačiće na našem veb-sajtu, možemo ih svrstati u sledeće kategorije:

Strogo neophodni kolačići su neophodni za funkcionisanje sajta i ne mogu se isključiti u našim sistemima. Obično se postavljaju samo kao odgovor na vaše aktivnosti koje podrazumevaju zahtev za uslugama kao što su podešavanje privatnosti, prijavljivanje ili popunjavanje obrazaca.

Kolačići za analitiku i performanse nam omogućavaju da evidentiramo posete i pratimo saobraćaj na sajtu kako bismo mogli meriti i poboljšati performanse našeg sajta. Možemo ih postaviti mi ili treća strana (npr. Google), pomažu nam kod identifikacije stranica koje su najviše i najmanje posećene i kod praćenja kretanja korisnika na sajtu.

Funkcionalni kolačići omogućavaju sajtu da ponudi poboljšane i personalizovane funkcije. Možemo ih podesiti mi ili treća strana, čije smo usluge dodali na našim stranicama.

Kolačići za oglašavanje/targetiranje mogu biti postavljeni na našem sajtu od strane naših partnera koji se oglašavaju. Cilj postavljanja ovih kolačića je da ove kompanije steknu sliku o vašim interesovanjima i prikažu za vas relevantne oglase na drugim sajtovima.

Kolačići „društvenih mreža“ su postavljeni od strane društvenih mreža (npr. Facebook), a koje smo dodali na veb-sajt kako bismo vam omogućili deljenje sadržaja sa vašim prijateljima/pratiocima.

Ovi kolačići mogu pratiti vašu aktivnost i kroz druge veb-sajtove i na taj način kreirati profil vaših interesovanja. Ovo može uticati na sadržaj i poruke koje vidite na drugim veb-stranicama koje posećujete.

Koliko dugo će kolačići ostati na mom uređaju?

Koliko će kolačići ostati na vašem uređaju zavisi od toga da li se radi o „trajnom“ ili „sesijskom“ kolačiću. Trajni kolačić će biti sačuvan u veb-pretraživaču i ostaće važeći do određenog datuma isteka, osim ako ga ne obrišete pre datuma isteka. S druge strane, kolačić sesije će isteći na kraju vaše veb sesije, odnosno kada se veb pretraživač zatvori.

Kako mogu kontrolisati kolačiće?

Kolačiće možete kontrolisati i upravljati njima na razne načine. Imajte na umu da uklanjanje ili blokiranje kolačića može uticati na vaše korisničko iskustvo, a delovi ovog veb-sajta možda neće biti u potpunosti dostupni ili funkcionalni.

Kada kolačići nisu striktno neophodni za funkcionisanje našeg veb-sajta, tražićemo pristanak od vas za korišćenje kolačića kada prvi put posetite naš veb-sajt.

Prihvatanje ili odbijanje korišćenja kolačića se odnosi isključivo na veb-sajt za koji je namenjeno ovo Obaveštenje o kolačićima, a ne za druge sajtove koji su povezani sa našim. Za više informacija o kolačićima koje koriste povezani veb-sajtovi, proverite njihova obaveštenja o kolačićima.

Društvene mreže

Ovaj veb-sajt može koristiti aplikacije ili usluge za društvene mreže koje vam omogućavaju deljenje sadržaja sa drugim korisnicima (zajedno „aplikacije za društvene mreže“). Bilo koji lični podatak ili druga informacija koju možete podeliti putem aplikacija za društvene mreže može biti pročitana, prikupljena ili korišćena od strane drugih korisnika aplikacija za društvene mreže nad kojima imamo malu ili uopšte nemamo kontrolu. Zbog toga ne možemo biti odgovorni za korišćenje, zloupotrebu ili neprikladnu upotrebu bilo kog ličnog podatka ili drugih informacija koje ste podelili putem aplikacija za društvene mreže.

Promene u Informacijama o obradi ličnih podataka

Povremeno ćemo ažurirati ovu Politiku privatnosti, a nakon svake promene ćemo navesti datum revizije na vrhu ove stranice, koja će biti validna od tog datuma. Predlažemo da povremeno pregledate ovu politiku privatnosti kako biste bili informisani o načinu na koji štitimo vaše informacije.

Zaštita privatnosti dece

Uvažavamo zaštitu privatnosti dece u interaktivnom onlajn svetu. Ovaj veb-sajt nije namenjen deci mlađoj od 13 godina. Naša politika zabranjuje prikupljanje ili zadržavanje podataka o osobama mlađim od 13 godina.

Kontakt

Ukoliko imate pitanja u vezi sa Politikom privatnosti, prikupljanjem ili obradom podataka molimo Vas da nas kontaktirate na office@naslednik.rs.

Loader